Forskningsmoduler

Dansk Psykoterapeutforening har etableret et nyt online forløb, hvor otte forskere sætter fokus på forskning i egen praksis og underviser i videnskabsteorien omkring psykoterapi, kvalitative og kvantitative metoder, fænomenologi og forskningsetik.

Med dette tilbud bidrager foreningen til at styrke kvaliteten af uddannelserne til psykoterapeut MPF, og i forløbet er der særligt fokus på vigtigheden af praksisbaseret forskning og forskningsbaseret praksis. På den måde bliver en uddannelse som psykoterapeut mere sammenlignelig med de offentlige uddannelser og dermed mere forståelig for omverdenen.

Målet er, at vi som psykoterapeuter MPF bliver mere bevidste om, at hver gang vi modtager en klient i vores praksis, går der et lille forskningsprojekt i gang, hvor vi opstiller nogle hypoteser omkring klienten og klientens behov, som vi løbende monitorerer og tilpasser i vores samtaleforløb.

 

  • Tilbuddet er både til studerende på 3. og 4. år og færdiguddannede psykoterapeuter MPF.
  • Fakultetets ansatte er otte forskere, der også har erfaring med og omkring psykoterapi.
  • Der er fem moduler af hver ti timers varighed. Modulerne er planlagt som fem to-timers sessioner, og der undervises online på Zoom. Der skal beregnes mindst 1 times forberedelsestid inden hver session.
  • Som deltager på modulerne får du adgang til en online læringsplatform, hvor du vil kunne downloade materialer og gense forelæsningerne, som bliver optaget undervejs.
  • De fem moduler udbydes løbende. To hold, heraf et med engelsk som undervisningssprog, er pt. i gang og to nye hold starter i april 2023.
  • Vi tilbyder i øjeblikket alle modulerne til en samlet pris på 5.000 kr.Sådan tilmelder du dig

De studerende skal rette henvendelse direkte til deres institut for at få en underskrift på, at de er studerende.

Færdiguddannede med et medlemskab af Dansk Psykoterapeutforening kan tilmelde sig via link nedenfor.

Der er i øjeblikket ledige pladser på:

Hold 5. Dansk hold. Der undervises hver anden tirsdag kl. 16-18 – fra d. 11. april 2023 til d. 28. maj 2024. Tilmeld dig her

Hold 6. Dansk hold. Der undervises hver anden torsdag kl. 16-18 – fra d. 13. april 2023 til d. 30. maj 2024. Tilmeld dig her