Mit navn er Jette Bjerre. Jeg er uddannet sygeplejerske og mit speciale er indenfor demensområdet både som underviser og psykoterapeut.
Mit fokus er på pårørende og mennesket, der lever med demens samt hvordan sygdommen berører hele familien.
Jeg støtter familien i tabet og sorgen over at familielivet ændrer sig, i takt med at demenssygdommen udvikler sig i mennesket.
Desværre er der flere børn og unge, der oplever, at en mor eller far bliver diagnosticeret med demens. De forandringer sygdommen giver for hele familien og specielt for barnet, kan være utrolig sorgfyldt.
Jeg kan være det menneske, som tilbyder støtte og omsorg for familiens børn og unge, hvor vi kan tale om det, som er svært at tale med den raske mor eller far om.
Demens berører ikke kun det menneske, der bliver syg. De nærmeste og familiens indbyrdes relationer bliver også berørt og udfordret.
Næsten alle ægtefæller/kærester står ofte alene med store udfordringer i hverdagen, når partneren lever med demens. De fleste kender til, at identiteten som ægtefælle/kæreste ændrer til sig "sygehjælper", med alle de problematikker, dette ofte medfører.
Det kan være et meget ensomt sted at være, fordi det kan være svært for de fleste raske ægtefæller/kærester at tale med de nærmeste om, hvordan det faktuelt er, at være parten til et menneske med demens.
Derfor er der mange pårørende, der selv bliver syge eller bliver udbrændte. Jeg tilbyder et trygt rum til at tale om magtesløsheden, tabet og sorgen over, at miste langsomt og miste lidt eller meget af sit eget liv.
Ofte hører raske ægtefæller/kærester, at nu skal de huske at passe godt på sig selv. Men hvordan passer man på sig selv, når man også skal passe på et menneske, der lever med demens?
Det har jeg naturligvis ikke et facit på. Men jeg kan hjælpe med at finde ud af, hvad der er vigtigt for dig, og hvordan det er for dig, når du passer på dig selv.
Du kan være sikker på, at jeg møder dig og dine med omsorg, nærvær, forståelse og respekt. Hos mig kan du tale om alt - også de emner som du har svært ved at tale med resten af familien og vennerne om.
Min baggrund som sygeplejerske og psykoterapeut giver mig muligheden for både at tilbyde information om demenssygdommen, som du måske ikke endnu har fået - men også at møde dig og dine i tabet og sorgen over at familielivet har ændret sig og ikke mindst omkring, hvad fremtiden kan bringe.
Udover mit speciale er du også velkommen, hvis du befinder dig i en livskrise, og har brug for hjælp til at komme videre.
Det kan det også være, at du grubler over andre personlige emner, som du har brug for at tale med et andet menneske om - så skal du være velkommen.
Du kan læse mere på min hjemmeside ligesom du også altid er velkommen også til at ringe, hvis du gerne vil vide mere eller undersøge, om jeg kan være den rette for dig.
Til sundhedsfaglige: jeg er uddannet exam. supervisor og tilbyder supervision og undervisning i demens til sundhedsfaglige og kollegaer. Se mere på https://supervisionsgruppen.dk/