Psykiatri og hospital

Psykoterapeuter MPF (medlemmer af Dansk Psykoterapeutforening) arbejder med forebyggelse og behandling i psykiatrien, på private sundhedsklinikker og hospitaler. De tager sig af patienter og pårørende, der har psykiske og fysiske problemer og sygdomme, og som har brug for mental sundhedsstøtte og behandling.

Psykoterapeuter MPF, der er ansat i sundhedsvæsenet, har typisk forudgående uddannelse og erfaring som sygeplejerske, socialrådgiver, ergoterapeut, jordemor eller social- og sundhedsassistent. Kombinationen af deres sundhedsfaglige uddannelse og den 4-årige uddannelse som psykoterapeut, gør dem i stand til at tilbyde en holistisk og tværfaglig behandling og støtte.

Deres viden om og erfaring med, hvordan krop og psyke gensidigt påvirker hinanden, gør dem i stand til at hjælpe patienterne med at mestre deres situation, hvad end de har kroniske smerter, en psykisk lidelse eller en livstruende sygdom.

En psykoterapeut MPF, der er ansat i sundhedsvæsenet, hjælper patienter og pårørende med fx:

  • Støtte ved fysisk sygdom
    De har individuelle terapiforløb med patienter, der har brug for hjælp og redskaber til at mestre deres liv med fysisk sygdom bedst muligt, herunder de psykiske belastninger, sygdommen kan medføre.
  • Støtte ved psykisk sygdom
    De har individuelle terapiforløb med patienter, der lider af forskellige former for psykiske lidelser eller har brug for mental støtte under deres hospitalsophold. Forløbene hjælper patienten med at håndtere symptomer, bearbejde traumer og fremme bedring.

  • Gruppeterapi
    De faciliterer også gruppeterapisessioner, hvor patienter kan deltage i fælles diskussioner, støtte hinanden og lære af hinandens erfaringer. Dette skaber et støttende og forstående fællesskab, hvor patienterne føler sig mindre isolerede og mere forbundet.

  • Svære samtaler med pårørende
    Når der er pårørende involveret i et alvorligt sygdomsforløb, tager de sig af svære samtaler om behandling og patientens helbred. At være pårørende kan være hårdt og nedslidende, og derfor tager de hånd om den pårørende på en omsorgsfuld og støttende måde.

  • Tværfagligt samarbejde
    De arbejder tæt sammen med læger, sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle for at sikre en integreret og holistisk tilgang til patientens behandling. Dette inkluderer regelmæssig kommunikation, koordinering af behandlingsplaner og samarbejde om at identificere og adressere eventuelle tiltag, der kan aflaste patienten.

  • Psykoedukation og undervisning
    De tilbyder psykoedukation og workshops til både patienter og pårørende om emner som stresshåndtering, selvhjælp og mestring af psykiske lidelser. Dette hjælper med at øge bevidstheden og forståelsen af mental sundhed og reducere stigmatiseringen omkring psykiske lidelser.

Find psykoterapeut

Søg blandt vores medlemmer