Gratis foredrag: Sådan forebygges ludomani

|

Kategorier

Nyhed

 

Støder du på spilleafhængighed på din arbejdsplads eller i din praksis?

 

Flere danskere får problemer med pengespil/gambling. I dag har 125.000 danskere i varierende grad problemer med gambling. Særligt blandt unge mænd er problemet stigende. Der er flere spillemuligheder end nogensinde, og de kan tilgås online på alle tider af døgnet.

 

Gambling begynder nu også at bevæge sig ind i e-sport og computerspil, hvilket giver nye udfordringer. 96% af de unge drenge gamer, men voksne ved ikke altid, hvad der foregår på skærmen, og hvad man skal være opmærksomme på – for mens gaming kan være en udviklende aktivitet – så er gambling afhængighedsskabende.

 

Derfor tilbyder Center for Ludomani i år gratis oplæg til fagpersoner, der ønsker at få mere viden om gaming og gambling samt hvordan gamblingproblemer kan forebygges.

 

Er et gratis oplæg om gaming og gambling noget for dig og dine kollegaer, så book en tid ved at sende en mail til st@ludomani.dk. Der skal helst være min. 10 deltagere til hvert oplæg.

 

Læs mere og hent værktøjer til at arbejde med gaming og gambling her: www.gamingnotgambling.dk

 

Om Center for Ludomani

Center for Ludomani behandler og forebygger ludomani og gamblingproblemer – og har gjort det i over 25 år. Behandlingen er gratis og finansieres af Sundhedsministeriet. Læs mere om deres aktiviteter på www.ludomani.dk

 

 

Fakta

 

  • De fleste unge gambler i et eller andet omfang. Over halvdelen (57%) af de 17-årige har prøvet pengespil.
  • Særligt yngre mænd oplever gamblingproblemerne. 26% af de 17-årige drenge havde i 2016 en risikabel gamblingadfærd[1]
  • 125.000 voksne (18-74-årige) har spilleproblemer – heraf har 10.000 så alvorlige spilleproblemer, at de kan karakteriseres som ludomane. 31.600 af de unge mellem 12-17 år har en risikabel gamblingadfærd.
  • Personer med gamblingproblemer begynder typisk at spille i en yngre alder, end dem uden gamblingproblemer (19-20 år vs. 25 år for personer uden gamblingproblemer)[2].

 

[1]  Pengespil blandt unge i Danmark, SFI 2016, s. 63

[2] Pengespil og spilleproblemer i Danmark 2005-2016, SFI 2016