Online-terapi via Min Psykoterapeut giver sikkerhed og kan udvide klientkredsen

Da corona-nedlukningen umuliggjorde fysisk kontakt med klienter, tog mange psykoterapeuter online-terapi i brug. For mange har det været en overraskende god oplevelse. Dansk Psykoterapeutforening tilbyder derfor med systemet ”Min Psykoterapeut” en sikker online-løsning til alle medlemmer.

For mange har det krævet nytænkning, men online-terapi er kommet for at blive, og mange har været overraskede over, hvor nemt det er.

Dansk Psykoterapeutforenings medlemsundersøgelse fra juni måned viser, at 60% af medlemmerne benyttede sig af online-konsultationer, og for mange var det den primære form for konsultation under corona. De fleste svarer, at det var en ok mulighed pga. nedlukning (55%). 24% svarer, at det har fungeret virkelig godt.

43% af medlemmerne i Dansk Psykoterapeutforening vil i fremtiden tilbyde online-konsultationer, 36% vil det måske.

Bestyrelse og sekretariat i foreningen var derfor ikke længe om at beslutte at få udviklet et nyt og sikkert online-system, målrettet psykoterapeuter, der skal udføre online-terapi.

Flere medlemmer i Dansk Psykoterapeutforening har allerede tilmeldt sig.

En af dem er Kresten Kay. Han siger:

“Jeg har tilmeldt mig Min Psykoterapeut, fordi jeg gerne vil have et sikkert online-system. Jeg har på baggrund af erfaringer fra situationen under corona-lockdown, valgt at fortsætte med at have online-sessioner som en del af mine udbud til klienter. Trods min umiddelbare skepsis mod online-sessioner, så har det vist sig at være vældig brugbart og konstruktivt.

Når jeg nu også udbyder online-sessioner mere permanent, er det væsentligt, at jeg kan tilbyde og brande mig på at have et sikkert system, hvor mine klienter skal logge ind via NemID. Det giver en sikkerhed for mig og for klienterne.

Selvom Min Psykoterapeut er en smule dyrere end andre løsninger, så er det min opfattelse, at det bestemt er det værd – for sikkerhedens skyld og for at leve op til GDPR. At kunne tilbyde dette, kan potentielt udvide min klientkreds, da online-sessioner jo ikke er afhængige af sted, og jeg i princippet kan have klienter i hele verden. Flere af mine klienter sætter pris på muligheden og veksler mellem online-sessioner og fysisk fremmøde.”

En anden, der har tilmeldt sig Min Psykoterapeut, er Ida Hoffmeyer. Hun siger:

”Jeg har haft en del video-sessioner her i corona-tiden, ca. to om dagen 4 gange ugentligt. Jeg prøvede mig frem med Facetime og Zoom og nogle gange fungerede det fint teknisk, andre gange ikke.

Men terapi-mæssigt fungerede det rigtig fint, mange klienter nød faktisk at kunne blive hjemme, og terapien synes at være meget fokuseret, når man kun ser hinanden i en koncentreret samtale. Også det emotionelle har været helt med.

Jeg har været meget tilfreds, det samme har mine klienter, som hurtigt vænnede sig til online-terapi. Jeg har haft mange nye klienter i perioden, som jeg synes, jeg har lært at kende, trods afstanden.

Derfor var jeg glad, da jeg så den nye mulighed med Min Psykoterapeut fra Dansk Psykoterapeutforening. Det er rart, at det er så sikker en forbindelse som muligt. Det betyder noget.”

Vil du også forsøge dig med Min Psykoterapeut?

Læs mere her om systemet, og om hvordan du tilmelder dig:

Min Psykoterapeut