Svar til: Honorar til de folkevalgte – replik til en facebook

Forside Medlemsområde Generalforsamling 2019 Honorar til de folkevalgte – replik til en facebook Svar til: Honorar til de folkevalgte – replik til en facebook

Anonym
Inaktiv

Jeg mener, at der skal gives honorar i forhold til arbejdsopgaver og arbejdstid brugt. Her virker 30.000 kr for mig passende, men det er uhørt hvis der falder yderligere benefits som transportbidrag til og fra arbejde, fri telefon og internet uden at det fremgår af organisatoriske beslutningsreferater.

Herudover vil jeg gerne pege på at honoraret også skal ses i forhold til kvalifikationer. Jeg mener ikke at vi som forening har interesse i at honorere en formand, som for eksempel er i oplæring i psykoterapifaget og reelt ikke er i stand til at gennemskue for eksempel juridiske og etiske aspekter af psykoterapeuters virke i dagligdagen.

Det er min holdning at formanden og også flertallet af bestyrelsesmedlemmer skal svare minimum samme baggrund og erfaring som det kræves af etikudvalgsmedlemmerne. Disse har juridisk bestyrelsesansvar og kan fx sagsøges i forhold hertil, herunder er formanden øverste ansvarlige, hvilket er et betydeligt ansvar at tage ind i et fagområde, og derfor kræver det mange års erfaring at kunne sætte sig i formandsstolen og varetage arbejdet tilfredsstillende på posten. Et bud kunne være minimum 5 års praksiserfaring som psykoterapeut, minimum 2 års medlemskab af foreningen plus erfaring fra væsentlige tillidsposter i foreningen.

For at tiltrække de rette kandidater bør der svares en løn der også svarer til kvalifikationerne.

Vh.
Gitte