Løn og ansættelsesforhold

Herunder finder du statistik om psykoterapeuternes beskæftigelse, løn og ansættelsesforhold.
Statistikken er baseret på en stor medlemsundersøgelse, som foreningen foretog i 2016.

Forhåbentlig kan statistikken give dig et sammenligningsgrundlag, hvis du for eksempel står over for at skulle slå dig ned som selvstændig psykoterapeut, eller hvis du er ansat i det private eller offentlige.

[faq category= “Beskæftigelse og uddannelse”]

[faq category= “Psykoterapeuter med selvstændig virksomhed”]

[faq category= “Psykoterapeuter i ansættelsesforhold”]

Løn og ansættelsesforhold

Informationerne er baseret på svarene fra en stor medlemsundersøgelse, som Dansk Psykoterapeutforening gennemførte i efteråret 2016 blandt medlemmerne i foreningen.

1492 medlemmer modtog spørgeskemaundersøgelsen, hvoraf 688 medlemmer svarede. Dette svarer til en svarprocent på 46 pct. Undersøgelsen blev gennemført i perioden 10. oktober til 7. november 2016 via SurveyMonkey. Pensionister og studerende var ikke en del af undersøgelsen.