Corona og sikkerhed i klinikken

Mange medlemmer kontakter os og spørger, hvilke restriktioner, de skal indføre i deres klinik.

I Dansk Psykoterapeutforening opfordrer vi medlemmerne til at følge sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger.

Helt konkret opfordrer og anbefaler vi vores medlemmer i klinikken, at:

• vaske hænder, spritte af (overflader, håndtag mm.) og lufte ud flere gange dagligt og mellem hver klient.
  • sidde med 2 meters afstand mellem klienten og dig.
  • have håndsprit i klinikken til at spritte hænder med, både i venteværelse og kontor.

Derudover opfordrer vi til at hænge plakater op i klinikken med opfordringer om at bruge mundbind for at forebygge smitte. Understreg det også mundtligt overfor klienten, at her følger vi sundhedsmyndighedernes anbefalinger og bruger mundbind samt forebygger smitte, jvnf. plakaterne.

Det vil sige, at både du og klienten:

• bruger mundbind i venteværelset og på vej ind og ud af kontoret.
  • vasker og spritter hænder.
  • nyser og hoster i armhule.
  • undlader håndtryk, kindkys og kram.

Derudover:

• Klienten bør kun fremmøde i klinikken, hvis der er en aftale i forvejen.
  • Klienter, der er syge, bør ikke møde op i klinikken. Klienten bør have været frisk i minimum 2 dage og bør ikke mærke symptomer på sygdom ved fremmøde.

Tilbyd eventuelt:

• at bruge mundbind under samtalen, hvis klienten ønsker dette.
  • konsultationer pr. tlf. eller videoforbindelse.

Vedr. coronapas

Du er ikke pålagt at indføre coronapas.

Ifølge Erhvervsstyrelsen må virksomheder, der ikke har været beordret lukket, fortsætte uden krav om coronapas. Da selvstændige psykoterapeuter med klinik aldrig har været beordret lukket, er du dermed ikke pålagt at indføre coronapas.

Plakater og andet materiale til brug i klinikken

Sundhedsstyrelsens har udarbejdet en række materialer om generel forebyggelse af smittespredning, som du frit kan downloade, dele og hænge op.

Download: Her bruger vi mundbind

Download: Forebyg smitte