FAQ Category: Oprettelse af virksomhed

Fakturering

  Hvis du foretager momspligtige behandlinger eller ydelser, skal du udarbejde en faktura, hvoraf bl.a. momsbeløbet fremgår. Se hvilke oplysninger din faktura skal indeholder her Foretager du samlede behandlinger, hvori der både indgår momspligtige og momsfrie behandlinger, kan det være en god ide at specificere dette på fakturaen.

Moms og lønsumsafgift

  Fritagelse for moms Momsreglerne for psykoterapeuter er forskellige alt efter typen af det psykoterapeutiske arbejde. Som udgangspunkt er individuel psykoterapi momsfritaget, når SKATs krav om både uddannelse og behandling er opfyldt. Psykoterapeuter – uddannet på et af Dansk Psykoterapeutforenings uddannelsessteder – lever som udgangspunkt op til uddannelseskravene. Læs mere om SKATs uddannelseskrav for momsfritagelse her… Læs mere »

CVR

  CVR er Statens stamregister for virksomhedsoplysninger. CVR-nummeret er virksomhedens identifikationsnummer. Det er CVR-nummeret, der skal bruges, når en virksomhed ønsker at identificere sig over for myndigheder og private fx i forbindelse med udstedelse af fakturaer mv. Hvis din omsætning er under 50.000 kr. om året, er det frivilligt, om du vil registrere din virksomhed… Læs mere »

Virksomhedsplan

En virksomhedsplan eller forretningsplan er en plan for din virksomhed fra idé og målsætning til realisering, drift og udvikling. På virk.dk kan du få gode råd til at lægge en virksomhedsplan: https://startvaekst.virk.dk/bliv-klar-til-start