Kom til Åbent Hus i Århus

Kom til Åbent Hus i Århus, når Dansk Psykoterapeutforening gæster Psykoterapeutisk Instituts lokaler den 27. september 2018 fra kl.15-17

Dansk Psykoterapeutforening i debat på Folkemødet

I år deltager formand Pia Jeppesen i to debatter på Folkemødet på Bornholm, hvor hun skal diskutere mulighederne for at styrke danskernes mentale sundhed sammen med en række fagpersoner fra andre organisationer.

Ny næstformand i Dansk Psykoterapeutforening

Det bliver den 46-årige Kim Matzen, der nu sætter sig i næstformandsstolen i Dansk Psykoterapeutforenings bestyrelse, som han har været en del af siden generalforsamlingen i marts 2018.

Emmy van Deurzen på Jubilæumskonferencen

Kom og oplev den kendte hollandske/engelske filosof, psykolog og terapeut Emmy van Deurzen, der vil gøre os klogere på eksistentiel terapi i en ny tidsalder.

Eksistentiel terapi er en filosofisk metode inden for psykoterapi, der fokuserer på livets daglige udfordringer, såvel som på de ekstraordinære problemer og traumer, som ændrer vores liv. Dette omfatter arbejdet med det politiske, sociale og kulturelle pres, som folk er under i en stadig hurtigere og global verden.

Nyt fra formanden

Kære medlemmer

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det første halvår af 2018 lakker så småt mod enden. Jeg vil derfor benytte lejligheden til at give jer en kort status på, hvad der sker i foreningen, og hvad bestyrelsen, sekretariatet og jeg i øjeblikket arbejder med.

Foredrag med Esben Hougaard: Psykoterapi – Teori og forskning anno 2018

Esben Hougaard vil med udgangspunkt i sin bog, Psykoterapi: Teori og forskning, give en kort orientering om de nyeste resultater inden for psykoterapiforskningen og deres relevans for terapiens praksis.

Bogen udkom første gang i 1996 på Dansk Psykologisk Forlag, og den opdaterede og reviderede 3. udgave forventes at udkomme først i 2019.

Kom til Åbent Hus

Kom til åbent hus i Dansk Psykoterapeutforening den 21. juni 2018 fra kl.15-17, hvor du har mulighed for at få en snak med foreningens formand, Pia Jeppesen, over en kop kaffe.

Feedback Informed Treatment – Foredrag med Scott Miller

Vil du blive bedre til at evaluere processen og udfaldet af dine behandlingsforløb, så du kan forbedre både kvaliteten og effektiviteten i din behandling?

Så kom til foredrag med den amerikanske psykolog Scott Miller, der vil undervise i sit evidensbaserede dialog- og evalueringsredskab FIT (Feedback Informed Treatment). Et redskab, der er udviklet med henblik på at kvalitetssikre og effektivisere vores arbejde uanset behandlingsmetode. FIT kan således både anvendes af dig, der arbejder med individuel behandling, misbrugsbehandling, familiebehandling eller er behandler i psykiatrien.

Debatindlæg: Garanti for at komme i hænderne på en ordentlig behandler

Formand Pia Jeppesen har i dag et debatindlæg i Århus Stiftstidende og en lang række andre lokalaviser på Fyn og Jylland.

“Det er derfor klart, at jeg vil anbefale, at man som klient kigger efter titlen psykoterapeut MPF. Det er klienternes garanti for, at psykoterapeuten har tilstrækkelig uddannelse og erfaring”