En sommerstatus fra formanden 2019

Kære alle. Inden vi for alvor træder i sommerferietøjet, har jeg lyst til at dele med jer, at jeg har haft en rigtig god start som ny formand for foreningen. Der er masser at tage fat på, og her vil jeg blot nævne nogle af de vigtigste aktiviteter, vores travle og konstruktive forår er gået med.

Nyt koncept gør det muligt at få niveauvurderet psykoterapeutuddannelserne

Danmarks Akkrediteringsinstitution har udviklet et koncept for at vurdere niveauet af ikke offentligt anerkendte uddannelser, som f.eks. psykoterapeutuddannelser vil kunne benytte sig af. Dansk Psykoterapeutforening har indledt en dialog med institutionen med henblik på af få niveauvurderet alle uddannelser, der er godkendt af foreningen.

Bliv mere synlig på Google

I efteråret 2018 lancerede Dansk Psykoterapeutforening en forbedret version af søgefunktionen Find psykoterapeut på foreningens hjemmeside. Forbedringerne har blandt andet gjort det muligt at fremsøge hver enkelt terapeut-profil via Google. Nu tilbyder foreningen assistance til at synliggøre din profil yderligere med denne mini SEO-guide, der kan hjælpe dig med at skabe større trafik til din profil og dermed øge synligheden af din forretning.

Reaktioner på udsendelsen ”Byen hvor børn forsvinder” fra Grønland

Dansk Psykoterapeutforening har modtaget flere henvendelser fra medlemmer, der har fået lyst til at gøre en indsats i Grønland efter, at DR viste dokumentaren “Byen hvor børn forsvinder” fra Østgrønland d. 6. maj 2019. Dokumentaren skildrer mistrivsel og en forhøjet selvmordsrate hos en stor gruppe børn og unge, som følge af omsorgssvigt og seksuelle overgreb i den østgrøndlandske by Tasiilaq.

Depression var hovedtema på psykiatridagene 2019

Dansk Psykoterapeutforenings formand Pia Clementsen og sekretariatschef Vibeke Lubanski deltog i Psykiatrifondens psykiatridage i København den 8.- 9. maj, hvor depression var hovedtemaet. De to dage bød på oplæg af psykiatere, læger, psykologer og de ramte selv, som med hver deres baggrund satte fokus på årsagerne til og behandling af depression.

Dansk Psykoterapeutforening søger et nyt medlem til Etikudvalget

Vil du arbejde med etiksager og rådgivning i Dansk Psykoterapeutforening? På årets generalforsamling blev det besluttet at udvide foreningens Etikudvalg med yderligere et medlem. Foreningen søger derfor en erfaren psykoterapeut, der vil være med til at behandle etiksager efter foreningens regler.