Nyheder

Kronik fra Politiken: Når sorg bliver et fængsel

Når sorg bliver et fængsel – om sorgens veje og vildveje   Af Marianne Davidsen-Nielsen, psykoterapeut MPF og forfatter   Politikens  signatur havde for nogen tid siden overskriften man kan sådan trænge til at græde. Det var Dorte Hygum Sørensen som skrev : Man kan savne at grine himmelhøjt. Men man kan faktisk også savne… Læs mere »

Mindeord for Jesper Juul

Den 25. juli gik den internationalt anerkendte familieterapeut, forfatter og foredragsholder Jesper Juul bort efter længere tids sygdom. Han satte sit store præg på familieterapien i Danmark og var mesterlære for mange medlemmer af Dansk Psykoterapeutforening. Læs formand Pia Clementsens mindeord for Jesper Juul herunder. Det er bragt i Politiken den 7. august 2019.  … Læs mere »

Sekretariatet holder sommerlukket

Dansk Psykoterapeutforenings sekretariat holder sommerlukket i uge 28, 29 og 30. Vi er tilbage på kontoret igen mandag den 29. juli, hvor vi vil besvare mails mv. igen.

En sommerstatus fra formanden 2019

Kære alle. Inden vi for alvor træder i sommerferietøjet, har jeg lyst til at dele med jer, at jeg har haft en rigtig god start som ny formand for foreningen. Der er masser at tage fat på, og her vil jeg blot nævne nogle af de vigtigste aktiviteter, vores travle og konstruktive forår er gået med.

Nyt koncept gør det muligt at få niveauvurderet psykoterapeutuddannelserne

Danmarks Akkrediteringsinstitution har udviklet et koncept for at vurdere niveauet af ikke offentligt anerkendte uddannelser, som f.eks. psykoterapeutuddannelser vil kunne benytte sig af. Dansk Psykoterapeutforening har indledt en dialog med institutionen med henblik på af få niveauvurderet alle uddannelser, der er godkendt af foreningen.

Bliv mere synlig på Google

I efteråret 2018 lancerede Dansk Psykoterapeutforening en forbedret version af søgefunktionen Find psykoterapeut på foreningens hjemmeside. Forbedringerne har blandt andet gjort det muligt at fremsøge hver enkelt terapeut-profil via Google. Nu tilbyder foreningen assistance til at synliggøre din profil yderligere med denne mini SEO-guide, der kan hjælpe dig med at skabe større trafik til din profil og dermed øge synligheden af din forretning.

Reaktioner på udsendelsen ”Byen hvor børn forsvinder” fra Grønland

Dansk Psykoterapeutforening har modtaget flere henvendelser fra medlemmer, der har fået lyst til at gøre en indsats i Grønland efter, at DR viste dokumentaren “Byen hvor børn forsvinder” fra Østgrønland d. 6. maj 2019. Dokumentaren skildrer mistrivsel og en forhøjet selvmordsrate hos en stor gruppe børn og unge, som følge af omsorgssvigt og seksuelle overgreb i den østgrøndlandske by Tasiilaq.