Nyheder

Dansk Psykoterapeutforening søger politisk rådgiver

Dansk Psykoterapeutforening søger en politisk rådgiver til vores sekretariat centralt i København. Dansk Psykoterapeutforening er den største brancheorganisation for psykoterapeuter i Danmark. Psykoterapeuter er uddannet til at hjælpe mennesker med psykiske og personlige udfordringer, som sorg, kriser, stress eller angst. Det er en fireårig efteruddannelse, som typisk tages af psykologer, læger, socialrådgivere, lærere, pædagoger, jordemødre… Læs mere »

Debatindlæg: Lad andre fag hjælpe unge med angst og depression

Den 10. oktober 2021 bragte Politiken et debatindlæg fra formand for Dansk Psykoterapeutforening, Pia Clementsen, der mener, at vi også bør rette vores opmærksomhed mod andre højt kvalificerede faggrupper med ekspertise på området inden for børn, unge og samtaleterapi, f.eks. psykoterapeuter MPF, frem for kun at have fokus på psykologer, psykologhjælp og ydernumre.   Læs… Læs mere »

Debatindlæg: Ordningen om gratis psykologhjælp er et plaster på et åbent sår

Den 4. oktober 2021 bragte Altinget et debatindlæg af formand for Dansk Psykoterapeuforening, Pia Clementsen, der mener, at vi i stedet for blot at tilbyde børn og unge med angst og depression gratis psykologhjælp, bør prioritere en tidlig indsats i kommunerne og opkvalificere lærere og pædagoger i børnenes nærmiljø.

Pia Clementsen genvalgt som formand for Dansk Psykoterapeutforening

Det er fortsat Pia Clementsen, der skal repræsentere Dansk Psykoterapeutforening. Hun blev lørdag genvalgt som formand uden modkandidater på Dansk Psykoterapeutforenings ordinære generalforsamling på IDA Konferencecenter i København. Genvalget gælder for en fireårig periode.

Tak for en god generalforsamling

Pia Clementsen fortsætter i rollen som formand, og bestyrelsesmedlemmerne Kresten Kay, Maja Nissen og Karen Dons Blædel fortsætter i bestyrelsen. Det står klart efter lørdagens generalforsamling i Dansk Psykoterapeutforening, som blev afholdt på IDA Konferencecenter i København. Her blev der også valgt nye medlemmer til foreningens etikudvalg, og en lang række vedtægtsændringer blev vedtaget

Stemningsbilleder fra generalforsamlingen 2021

Den 18. september 2021 afholdte Dansk Psykoterapeutforening generalforsamling i IDA Conference, Kalvebod Brygge, København. Her stemningsbilleder fra dagen:       Se stemningsbilleder fra formiddagens program om psykiatri

Vil du være med til at udvikle kurser i Dansk Psykoterapeutforening?

    Dansk Psykoterapeutforenings kursusudvalg på Fyn og i Nordjylland søger nye frivillige kræfter, der har lyst til at være med til at udvikle og planlægge kursustilbuddene i foreningen. Er det dig? Vores regionale kursusudvalg gør et vigtigt stykke arbejde ude i landet for at arrangere spændende kurser og fyraftensmøder, så vores medlemmer kan holde… Læs mere »

Psykiatrifondens formand holder oplæg om den kommende Psykiatriplan

Torsten Bjørn Jacobsen, formand for Psykiatrifonden og overlæge i psykiatri, vil om formiddagen inden selve generalforsamlingen give sit perspektiv på den kommende 10-årsplan for psykiatrien og dens væsentligste prioriteringer, herunder hvordan psykoterapeuter kan være en del af fremtidens psykiatri. Torsten Bjørn Jacobsen vil i sit oplæg fortælle om det igangværende arbejde med Psykiatriplanen, herunder processerne, de væsentligste prioriteringer… Læs mere »

Pia Clementsen genopstiller som formand

Dansk Psykoterapeutforenings formand, Pia Clementsen, er klar til at tage endnu en valgperiode i formandsstolen. Den udmelding sker i forbindelse med, at der ifølge vedtægterne skal vælges formand på den ordinære generalforsamling, som i år finder sted den 18. september i København.

Thorstein Theilgaard faciliterer temaformiddag om 10-årsplanen for psykiatrien

Om formiddagen inden selve generalforsamlingen den 18. september inviterer vi alle medlemmer til at bidrage til den kommende 10-års plan for psykiatrien. Her gæster Thorstein Theilgaard, tidligere generalsekretær i Bedre Psykiatri, som skal facilitere formiddagens program, der kommer til at bestå af faglige oplæg og en række parallelle workshops.