Nyheder

Dagbog fra Folkemødet

Jeg har været til Folkemødet på Bornholm for at repræsentere Dansk Psykoterapeutforening. Det har været nogle gode og indholdsrige dage. Jeg har overværet mange spændende oplæg og debatter, mødt nye samarbejdspartnere og fået nye input. Derfor tænkte jeg, at jeg ville dele lidt ud af det, som jeg oplevede på Bornholm. Torsdag Folkemødets officielle åbning… Læs mere »

Pia Jeppesen i Hendes Verden

        Dansk Psykoterapeutsforenings formand Pia Jeppesen, har fået lavet et portræt i Hendes Verden, som handler om hendes vej til at blive psykoterapeut. “Det var provokerende på hele mit system. Jeg var så vant til lynhurtigt at komme med svar og løsninger, men kroppens sprog er langsommere, og jeg måtte lære fra bunden,… Læs mere »

Vi skal prioritere psykiske senfølger af livstruende sygedomme

Kommunernes økonomi for 2018 er på plads Regeringen og kommunerne har netop indgået en aftale om kommunernes økonomi for 2018. Som en del af aftalen bliver der bl.a. afsat midler til den kommunale kræftindsats. For Dansk Psykoterapeutforening er det vigtigt, at man i rehabiliteringen af kræftpatienter også prioriterer de psykiske senfølger af en livstruende sygdom… Læs mere »

Regeringens nye 2025-plan

Med regeringens nye 2025 plan fastholder den en vækst i det offentlige forbrug på 0,3 pct. fremover. Det er ikke nok, hvis man alene vil fastholde det nuværende velfærdsniveau, når der bland andet kommer flere ældre i de kommende år.   I Dansk Psykoterapeutforening vil vi mere end det. Vi vil have mere forebyggelse tæt… Læs mere »

Debatindlæg: Forebyggelse i trygge rammer

I går bragte flere lokalaviser debatindlægget Forebyggelse i trygge rammer, af formand Pia Jeppesen. Debatindlægget sætter fokus, på den vigtighed det er, at have forebyggelsen helt tæt på. Vi ønsker derfor bedre samarbejde i kommunerne. Regeringen og kommunerne er gået i gang med forhandlingerne om økonomien i landets kommuner, og i Dansk Psykoterapeutforening, ser vi… Læs mere »

Kompliceret sorg bør behandles med psykoterapi – ikke medicin

De sundhedsprofessionelle er ikke rustet til at behandle mennesker, der udvikler kompliceret sorg som følge af dødsfald i familien. Det vil psykoterapeut MPF og direktør i Børn, Unge & Sorg, Preben Engelbrekt, lave om på ved at udbrede ny viden og sikre evidensbaserede terapeutiske behandlingsmetoder Børn og unge, der mister en forælder eller søskende, er… Læs mere »

Få et overblik: Sådan er psykoterapeuterne beskæftiget i dag

Hvordan er psykoterapeuterne i Dansk Psykoterapeutforening beskæftiget? Hvor mange klienter behandler de om ugen? Hvilke problemstillinger har deres klienter? Svarene på disse spørgsmål og mange flere finder du i denne nye informationsfolder om medlemmerne (psykoterapeut MPF) i Dansk Psykoterapeutforening. Informationerne er baseret på svarene fra en stor medlemsundersøgelse, som Dansk Psykoterapeutforening gennemførte i efter- året 2016… Læs mere »

Formand Pia Jeppesen i Kristeligt Dagblad: Danskerne vil sikre gratis rådgivning til skilsmissefamilier – vil politikerne?

I dag hjælper landets par- og familieterapeuter skilsmisseramte familier igennem kriser og sikrer dem de redskaber, der skal mindske konflikterne i fremtiden. Lad os få flere af dem ind i Statsforvaltningen til gavn for alle de børn, der havner i en skilsmisse. Det mener formand for Dansk Psykoterapeutforening, Pia Jeppesen.   Læs hele debatindlægget fra Kristeligt… Læs mere »