Kom til et-dags kursus om etik i psykoterapeutisk praksis

”Handler jeg etisk rigtigt her?”, ”Hvornår har man tavshedspligt?” og ”Har jeg underretningspligt her?”. I arbejdet som psykoterapeut kan vi ind imellem stå i etiske dilemmaer, hvor vi bliver i tvivl om, hvad der er det rigtige at gøre.

Derfor indbyder Dansk Psykoterapeutforening til et et-dags kursus om etik i psykoterapeutisk praksis. Kurset afholdes i Aarhus d. 21. januar, i Odense d. 22. januar og i København d. 25. januar 2019. Kurset er gratis og kun for medlemmer af Dansk Psykoterapeutforening.

Lene Alsbæk Nielsen er ny næstformand

Bestyrelsen har på bestyrelsesmødet d. 21. november valgt Lene Alsbæk Nielsen til ny næstformand. Beslutningen er truffet, da der for nuværende er brug for en ekstraordinær stor arbejdsindsats for at sikre overlevering fra Pia Jeppesen. Lene Alsbæk Nielsen vil dermed også blive konstitueret formand fra 1. januar 2019 frem til næste generalforsamling i marts 2019.

Oplæg for fagpersoner: Kan du hjælpe, hvis du møder en familie ramt af psykisk vold?

Lev Uden Vold tilbyder oplægget “Psykisk vold – forståelse og praksis” til arbejdspladser og fagpersoner

Mange tusinde danskere bliver hvert år udsat for psykisk vold i en nær relation. Faktisk er psykisk partnervold den mest udbredte form for partnervold og rammer dobbelt så ofte som fysisk vold. Det viser en undersøgelse fra VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, bestilt af Lev Uden Vold.

Vil du være Dansk Psykoterapeutforenings nye formand?

Der skal vælges en ny formand for Dansk Psykoterapeutforening på den årlige generalforsamling, som finder sted lørdag den 2. marts 2019 i København.

Interesserede formandskandidater skal melde deres ønske om at stille op til formandsvalget til sekretariatet senest den 2. januar 2019 til kontakt@dpfo.dk.

Pia Jeppesen stopper som formand ved årsskiftet

Formand for Dansk Psykoterapeutforening Pia Jeppesen trækker sig som formand pr. 1. januar 2019. Det meddelte hun bestyrelsen på et bestyrelsesmøde i København onsdag den 31. oktober 2018.   Pia Jeppesens afgang betyder, at der skal vælges en ny formand på generalforsamlingen den 2. marts 2019. Nuværende næstformand Kim Matzen indtræder som konstitueret… Læs mere »

Vil du arbejde frivilligt med etik og rådgivning i Dansk Psykoterapeutforening?

Lige nu søger etikpanelet i Dansk Psykoterapeutforening to nye frivillige kræfter til at yde rådgivning til medlemmer og andre, der henvender sig med etiske spørgsmål.

Som panelmedlem får du chancen for at fordybe dig i etikkens verden og bidrage til at bevare og udvikle et vigtigt og bærende element i vores forenings virke.