Nyheder

Flere psykoterapeuter tilbyder onlineterapi

Selvom mange psykoterapeuter har holdt åbent for fysiske konsultationer i deres klinik under corona, har flere også kastet sig ud i at tilbyde online-terapi. Det viser en ny medlemsundersøgelse, som Dansk Psykoterapeutforening har foretaget i januar 2021 om medlemmernes arbejdsliv under corona.

Læs Dansk Psykoterapeutforenings Årsberetning 2020

2020 blev et år, som de fleste nok sent vil glemme. Nu kan du læse, hvordan året gik for vores faggruppe, og hvilke indsatser og aktiviteter, foreningen har stablet på benene i et usædvanligt 2020

Dansk Psykoterapeutforening afgiver høringssvar vedr. psykologbehandling til unge

  Ventelisterne til psykologbehandling af unge skal nedbringes, og psykoterapeuter MPF bør inddrages i en forsøgsordning, så den praktiserende læge også kan henvise de unge til en psykoterapeut MPF. Det foreslår Dansk Psykoterapeutforening i et høringssvar til Sundhedsministeriet vedr. ny bekendtgørelse om tilskud til psykologbehandling i praksissektoren for særligt udsatte persongruppe.   Læs hele høringsvaret… Læs mere »

Online-undervisning anbefales fortsat

Information til studerende og institutter Dansk Psykoterapeutforening anbefaler institutterne at fortsætte med online-undervisning og holde fysisk lukket, hvis forsamlingsforbuddet på 5 personer indendørs ikke kan overholdes. Den 22. marts præsenterede Folketingets partier en ny plan for en langsigtet genåbning af Danmark. Planen er at genåbne samfundet i intervaller på 14 dage. Udpluk fra den nye genåbningsplan: Forsamlingsforbud er… Læs mere »

Nyhedsbrev er netop udkommet. Læs med!

Hilsen fra formanden Midt i øget mistrivsel, uvished om vaccineplaner og længslen efter hverdagen, sniger foråret og lyset sig ind og giver håb om, at vi snart kan samles fysisk igen. Heldigvis har der på trods af coronakrise været masser af aktivitet i Dansk Psykoterapeutforening. Formanden gør status over årets første kvartal og ønsker alle en… Læs mere »

Hilsen fra formanden

Kære psykoterapeuter MPF Midt i øget mistrivsel, uvished om vaccineplaner og længslen efter hverdagen, sniger foråret og lyset sig ind og giver håb om, at vi da snart må kunne samles igen. I denne uvishedstid har det været en stor fornøjelse at kunne sige velkommen til mange nye medlemmer i foreningen. Næstformand Lise Kramer Schmidt… Læs mere »

EAP arbejder på at få titlen psykoterapeut anerkendt på europæisk plan

I den forgangne uge har sekretariatschef i Dansk Psykoterapeutforening, Vibeke Lubanski, deltaget i det årlige medlemsmøde og generalforsamling i EAP – European Association for Psychotherapy. Fra mødet, der selvfølgelig foregik online, er der særligt én nyhed, der er af stor væsentlighed for alle psykoterapeuter, i hele Europa, og derfor også vigtig information for medlemmer i… Læs mere »

Ny evaluator af de psykoterapeutiske uddannelser

Det bliver konsulentfirmaet Crossfields Europa, der fra sommeren 2021 skal stå i spidsen for at evaluere og sikre kvaliteten af de psykoterapeutiske uddannelsesinstitutter under Dansk Psykoterapeutforening. Den nuværende evaluator, Reflektor, har ønsket at overgive opgaven til en ny udbyder. Dansk Psykoterapeutforening har derfor haft opgaven som evaluator i udbud og modtog i slutningen af januar… Læs mere »

EAP’s tidsskrift kan nu læses af alle digitalt

Bestyrelsen i EAP – European Association for Psychotherapy – har besluttet at digitalisere deres tidsskrift International Journal of Psychotherapy. Som en del af medlemskontingentet 2021 sendes hvert nummer af tidsskriftet derfor til Dansk Psykoterapeutforening i PDF-format, og tidsskriftet kan deles og læses frit af alle medlemmer i foreningen. Det første i PDF-format er tidsskriftet fra… Læs mere »