Nyheder

Vibeke Lubanski, sekretariatschef i Dansk Psykoterapeutforening, fylder 50 år

Vibeke Lubanski er sekretariatschef i Dansk Psykoterapeutforening, hvor hun hver dag er med til at sikre en høj kvalitet i det psykoterapeutiske arbejde, at forbedre vilkårene for psykoterapi og psykoterapeuter i Danmark, og at gøre det nemt og trygt for alle at få hjælp fra en veluddannet og erfaren psykoterapeut. Som cand.scient.soc fra RUC og… Læs mere »

Derfor er Dansk Psykoterapeutforening ikke med i RAB-ordningen

Flere medlemmer har den sidste tid kontaktet os og spurgt ind til ”RAB-ordningen” – den særlige registreringsordning for alternative behandlere. Hvad dækker og indeholder ordningen, og hvorfor er Dansk Psykoterapeutforening ikke del af den? Når Dansk Psykoterapeutforening ikke ønsker at være med i RAB-ordningen, er det fordi, vi ikke mener, at psykoterapeuter MPF er at… Læs mere »

Corona og sikkerhed i klinikken

Mange medlemmer kontakter os og spørger, hvilke restriktioner, de skal indføre i deres klinik. I Dansk Psykoterapeutforening opfordrer vi medlemmerne til at følge sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger.   Helt konkret opfordrer og anbefaler vi vores medlemmer i klinikken, at: vaske hænder, spritte af og lufte ud mellem hver klient. sidde med 2 meters afstand mellem klienten… Læs mere »

Corona og sikkerhed ved kurser og fyraftensmøder

Corona og sikkerhed ved kurser og fyraftensmøder i Dansk Psykoterapeutforening Ved regeringens pressemøde fredag den 23/10-2020 var budskabet, at corona ikke er overstået, tværtimod er den tilbage med fuld styrke, og der blev igen udstukket nye retningslinjer. Mange medlemmer har herefter kontaktet os med spørgsmål, der blandt andet vedrører planlagte kurser. Som udgangspunkt gennemfører Dansk… Læs mere »

Sekretariatet holder lukket i uge 42

Dansk Psykoterapeutforenings sekretariat holder efterårslukket i uge 42. Lukket fra den 12. til og med den 16. oktober 2020. Vi er tilbage på kontoret mandag den 19. oktober, hvor vi igen vil besvare mails, telefon mv.

Nyt kompetencecenter for børn og unge der har forældre med psykisk sygdom

Dansk Psykoterapeutforenings formand Pia Clementsen deltog den 29/9 i åbningen af nyt nationalt kompetencecenter KOMBU, der skal sikre, at børn og unge, der lever i familier, hvor forældre er ramt af psykisk sygdom, får tilbud og støtte af høj, faglig kvalitet. Bl.a. skal en ny hjemmeside give viden og værktøjer til fagpersoner. Dagen bød på… Læs mere »

Den nye bestyrelse har afholdt deres første møder og er blevet konstitueret

Dansk Psykoterapeutforenings nye bestyrelse er allerede trukket i arbejdstøjet. Den 21.-22. september var bestyrelsen på bestyrelsesseminar i Hvalsø, hvor den skulle konstituere sig. På dagsordenen til mødet var blandt andet introduktion til foreningen for alle de nye medlemmer, økonomi, budget og planer for 2020/2021 og ikke mindst det kommende bestyrelsessamarbejde, der omhandler strategi, politisk arbejde,… Læs mere »

Hilsen fra formanden

Så lykkedes det endelig, med et halvt års forsinkelse, at afholde generalforsamling. Jeg har sådan glædet mig til at aflægge beretning og fortælle, om alt det spændende, der sker i foreningen – og jeg har især været meget utålmodig efter at kunne fremlægge det arbejde, der er blevet lavet for at beskrive psykoterapeuter MPF som… Læs mere »

Oplæg og debat: Hvad er en psykoterapeut MPF’s professionsidentitet?

Dansk Psykoterapeutforening har sat turbo på medlemmernes ønske om øget anerkendelse. Derfor blev der om formiddagen inden selve generalforsamlingen den 5. september, drøftet et oplæg til en professionsidentitet for psykoterapeuter MPF. Der var god energi, og de medlemmer, der deltog, udtrykte glæde ved, at der nu forelægger en beskrivelse af ”psykoterapeut MPF” som en selvstændig… Læs mere »

Invitation til Danmarks Mentale Sundhedsdag 2020

OPDATERET 1. OKT. – Arrangement i Aarhus den 5. oktober og København den 7. oktober er begge UDSAT pga. corona. Under corona-pandemien er trivslen i arbejdslivet blevet udfordret hos nogen, mens andre har oplevet positive forandringer i deres arbejdsliv. Uanset, så giver forandringer på arbejdspladsen, mindre kontakt til kollegaer og andre vilkår på jobbet, anledning… Læs mere »