Vil du arbejde frivilligt med etik og rådgivning i Dansk Psykoterapeutforening?

Lige nu søger etikpanelet i Dansk Psykoterapeutforening to nye frivillige kræfter til at yde rådgivning til medlemmer og andre, der henvender sig med etiske spørgsmål.

Som panelmedlem får du chancen for at fordybe dig i etikkens verden og bidrage til at bevare og udvikle et vigtigt og bærende element i vores forenings virke.

Jubilæumskonferencen i billeder

Dansk Psykoterapeutforening takker for to uforglemmelige dage den 14. – 15. september på Konventum i Helsingør. Her havde vi samlet godt 160 medlemmer og andre fagfæller til vores 25-års Jubilæumskonference. Herunder har vi samlet en række stemningsbilleder fra konferencen.

Gratis foredrag: Sådan forebygges ludomani

Støder du på spilleafhængighed på din arbejdsplads eller i din praksis?

Flere danskere får problemer med pengespil/gambling. I dag har 125.000 danskere i varierende grad problemer med gambling. Særligt blandt unge mænd er problemet stigende. Der er flere spillemuligheder end nogensinde, og de kan tilgås online på alle tider af døgnet.

Merete Holm Brantbjerg på Jubilæumskonferencen

At ankomme til og deltage på en konference kan være både spændende og udfordrende. Hvordan får vi os selv med? Hvordan holder vi vores nærvær og medlemskab både i forhold til os selv og i forhold til den ydre kontekst, vi træder ind i? Hvordan får vi plads til forskellige stemmer både i os selv og imellem os – så vi mindsker risikoen for polarisering og låste samspil.

Foredrag med Ole Vedfelt: ”Psykoterapi: Symptomlindring eller mesterlære som menneske?”

De store psykoterapeutiske pionerer har alle bevæget sig på kanten af den etablerede intellektuelle forståelse af verden og menneskene og har været med til at udvide den kollektive bevidsthed.

I dag hvor flere og flere mennesker går ned med stress, angst, depression og psykiatrisk diagnosticerede lidelser, må vi spørge om psykoterapierne skal være senmoderne institutioner, der reparerer fejl og mangler i den enkelte, eller om de skal være en vigtig del af en stadigt voksende bevægelse for at udforske og møde menneskesindet i dets kompleksitet og mangfoldighed.

Marianne Bentzen på Jubilæumskonferencen: “Fremtidens psykoterapi i Danmark”

Med afsæt i de psykodynamiske traditioner i europæisk og dansk psykoterapi i disse år, giver psykoterapeut MPF Marianne Bentzen et rids over de næste mulige skridt i udviklingen af et fagligt fundament for psykoterapi. I oplægget vil hun stille skarpt på ressourcer og udfordringer i forhold til at udvikle fremtidens psykoterapi i Danmark

Sommerhilsen fra formanden

Kære medlemmer

Sommerferien står for døren, og jeg vil derfor gerne benytte lejligheden til at sende jer en sommerhilsen og orientere om nogle af de aktiviteter, vi er beskæftiget med i Dansk Psykoterapeutforening.

Foredrag med Thomas Geuken: Megatrends og disses konsekvenser for fremtidens psykoterapeuter

Psykoterapeuter behøver nye færdigheder for at lykkes i fremtiden. De dilemmaer, vi bliver konfronteret med, de borgere, klienter og patienter, vi skal behandle og samarbejde med, den teknologi, som vi skal bruge, og vores tilværelser forandres dramatisk i øjeblikket. Vi bliver nødsaget til at udvikle nye færdigheder og kompetencer, der kan håndtere det, som ligger lige for og forude

Kom til Åbent Hus i Århus

Kom til Åbent Hus i Århus, når Dansk Psykoterapeutforening gæster Psykoterapeutisk Instituts lokaler den 27. september 2018 fra kl.15-17