Udbrændthed blandt psykoterapeuter

Kategori
Dato

Hvor

Magion, Tinghusgade 15, 7200 Grindsted

12 Pladser ledige

v/ Jette Simon, Cand.Psych., specialist i psykoterapi og supervision, MPF

 

Jette Simon arbejder denne dag kærligt med den empatitræthed og udbrændthed, terapeuter og professionelle omsorgspersoner undertiden kan mærke, når de dagligt stiller sig til rådighed som klangbund for andres nervesystemer. Vi vil have fokus på nye måder at håndtere vores sårbarhed i det terapeutiske rum og anvende sårbarheden som en ressource. Du vil lære at identificere din egen indre cyklus og finde nye måder at være åben med dig selv og dine klienter, når du bliver trigget/aktiveret.

Jette Simon har et særligt fokus på terapeutens egne tilknytningsstrategier, som kan have stor betydning for, hvordan man bruger sig selv over for klienten.

Når terapeuter arbejder med klienters tilknytningsudfordringer, er behovet for at være ’tunet’ på klientens emotionelle oplevelse og at skabe et trygt rum for videre udforskning, en forudsætning for et frugtbart terapeutisk arbejde.

Det kræver et vis niveau af selvregulering for terapeuten at kunne fange klientens frekvens og at respondere på en måde, som vil facilitere en ny helende oplevelse for dem.

Derfor bliver terapeuten nødt til at kende sine emotionelle sårbarheder, og hvor han/hun kan blive ramt, reaktiv og evt. lukke ned.

I det lys er udbrændthed ikke i sig selv problemet, men i langt højere grad vores relation til det, der skaber den, der bliver vores udfordring.

 

Kursets fokus:

 

  • Hvordan varetager man de dybe nærværende møder med klienten uden at blive empati-træt?

 

  • Terapeutens parallel processer i arbejdet – terapeutens indre “cyklus”

 

  • Terapeutens tilknytningsstrategier der har indflydelse for hans/hendes positionering i det terapeutiske arbejde.

 

  • Hvordan terapeuters tilknytningsmæssige ’blind spots’ kan vendes til ny positiv opmærksomhed og bidrage til dybere terapeutiske niveauer i terapirummet

 

 

Om underviseren

Jette Simon er psykolog og specialist i psykoterapi og supervision med mere end 35 års erfaring i at arbejde med par over hele verden. Hun er leder af Washington DC Training Institute for Integrative Couples Therapy og Adjunct Professor. Desuden leder hun Dansk Center for EFT.

 

I sit arbejde udviser Jette et dybt engagement og stor kompetence i at støtte par med at udvikle dybe relationer og nære relationer og i at skabe en atmosfære, hvor tillid, håb og nye muligheder kan vokse. Som underviser og supervisor har Jette evnen til at skabe et trygt rum for læring og udvikling, hvor teori og erfaring forenes.

 

Jette Simon er certificeret af ICEEFT som EFT terapeut, EFT supervisor og EFT træner.

 

 

TID

Fredag den 25. oktober kl. 9.30-17.30

 

STED

Magion, Tinghusgade 15, 7200 Grindsted

 

PRIS

Medlemmer kr. 1.200, ikke-medlemmer kr. 2.000, studie-medlemmer kr. 1.080. Prisen inkluderer morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe/te.

Du kan betale med betalingskort ved tilmelding. Se yderligere vilkår og betingelser

 

TILMELDING

Tilmelding senest 13. september 2019.

 

Tilmeld dig ved at trykke “Tilmeld dig her” øverst på siden og udfyld formularen.

 

Arrangementsnummer: 4509

 

AFBUD

  • Du skal være opmærksom på, at du ifølge købeloven har 14 dage til at fortryde din tilmelding til et kursus. Efter 14 dage er din tilmelding bindende, og du hæfter for den fulde kursuspris.
  • Bliver du forhindret i at deltage, skal du melde afbud til Dansk Psykoterapeutforening før den i programmet angivne tilmeldingsfrist. Så returnerer vi kursusprisen fratrukket kr. 450,- til dækning af administration.
  • Ved afbud efter datoen for tilmeldingsfristen er der ingen tilbagebetaling.
  • Din plads kan overføres til en anden deltager uden omkostninger, såfremt du melder det til Dansk Psykoterapeutforening senest 7 dage før kursusstart.

 

YDERLIGERE OPLYSNINGER

Dansk Psykoterapeutforening: kontakt@dpfo.dk tlf. 7027 7007