Terapeutens eget selv – sårbarhed som ressource

Kategori
Dato

Hvor

Center for Familieudvikling, Østergade 5 (Strøget), 1. sal, 1100 København K

Dette kursus / fyraftensmøde er desværre overtegnet, men du har mulighed for at komme på venteliste ved at sende en mail til kontakt@dpfo.dk

v/ Jette Simon, Cand.Psych., specialist i psykoterapi og supervision

 

Jette Simon vil på dette kursus have fokus på nye måder at håndtere vores sårbarhed i det terapeutiske rum og anvende sårbarheden som en ressource. Du vil lœre at identificere din egen indre cyklus og finde nye måder at vœre åben med dig selv og dine klienter, når du bliver trigget/aktiveret.

 

Jette Simon har et særligt fokus på terapeutens egne tilknytningsstrategier, som kan have stor betydning for, hvordan man bruger sig selv over for klienten.

 

Når terapeuter arbejder med klienters tilknytningsudfordringer, er behovet for at være ’tunet’ på klientens emotionelle oplevelse og at skabe et trygt rum for videre udforskning, en forudsætning for et frugtbart terapeutisk arbejde.

 

Det kræver et vis niveau af selvregulering for terapeuten, at kunne fange klientens frekvens, og at respondere på en måde, som vil facilitere en ny helende oplevelse for dem.

 

Derfor bliver terapeuten nødt til at kende sine emotionelle sårbarheder, og hvor han/hun kan blive ramt, reaktiv, og evt. lukke ned.

 

I det lys er udbrændthed ikke i sig selv problemet, men i langt højere grad vores relation til det, der skaber den, der bliver vores udfordring.

 

Kursets fokus:

  • Hvordan varetager man de dybe nærværende møder med klienten uden at blive empatitræt?
  • Terapeutens parallelprocesser i arbejdet – terapeutens indre “cyklus”
  • Terapeutens tilknytningsstrategier, der har indflydelse for hans/hendes positionering i det terapeutiske arbejde
  • Hvordan terapeuters tilknytningsmæssige ’blind spots’ kan vendes til ny positiv opmærksomhed og bidrage til dybere terapeutiske niveauer i terapirummet

 

Om underviseren

 

Jette Simon er psykolog og specialist i psykoterapi og supervision med mere end 35 års erfaring i at arbejde med par over hele verden.

Hun er leder af Washington DC Training Institute for Integrative Couples Therapy og Adjunct Professor. Desuden leder hun Dansk Center for EFT.

 

 

 

 

TID:

Onsdag den 9. september kl. 9.00-16.00

 

STED:

Center for Familieudvikling, Østergade 5 (Strøget), 1. sal, 1100 København K

 

PRIS:

Medlemmer kr. 1.200, studie-medlemmer kr. 1.080., ikke-medlemmer kr. 2.000. Prisen inkluderer morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe/te.

Du skal betale med betalingskort ved tilmelding. Se yderligere vilkår og betingelser

 

TILMELDING:

Tilmelding senest 1. september 2020.

Tilmeld dig ved at vælge pris og trykke “Tilmeld dig her” øverst på siden og udfyld formularen.

Arrangementsnummer: 4145

 

AFBUD:

  • Du skal være opmærksom på, at du ifølge købeloven har 14 dage til at fortryde din tilmelding til et kursus. Efter 14 dage er din tilmelding bindende, og du hæfter for den fulde kursuspris.
  • Bliver du forhindret i at deltage, skal du melde afbud til Dansk Psykoterapeutforening før den i programmet angivne tilmeldingsfrist. Så returnerer vi kursusprisen fratrukket kr. 450,- til dækning af administration.
  • Ved afbud efter datoen for tilmeldingsfristen er der ingen tilbagebetaling.
  • Din plads kan overføres til en anden deltager uden omkostninger, såfremt du melder det til Dansk Psykoterapeutforening senest 7 dage før kursusstart.

YDERLIGERE OPLYSNINGER:

Dansk Psykoterapeutforening: kontakt@dpfo.dk tlf. 7027 7007