Seksualiteten i det terapeutiske rum

Kategori
Dato

Hvor

Silent Mind Circles, Ved Slusen 30, 2300 København S

Underviser

v/ Marianne Gutte

25 Pladser ledige

v/ Marianne Gutte, Specialist i klinisk sexologi og psykoterapeut

 

Seksualiteten er almenmenneskelig og samtidig meget privat – blufærdigheden har vi fået med os for at passe på det alle dyrebareste vi har – nemlig vores selv og intimiteten.

Mange af os er opvokset i en tid, hvor seksualiteten blev forbundet med skyld og skam, og en tid hvor det var og er begrænset, hvor meget plads det har haft på dagsorden i de social og – sundhedsfaglige uddannelser – på trods af, at vi ved, at seksualiteten har betydning for menneskers helse.

Kurset handler om, hvordan vi som psykoterapeuter kan forholde os til seksualiteten i behandlingen af mennesker med intimitets- og samlivsproblemer.

Hvordan vi forstår os selv og vores egen seksualitet, og hvilken betydning det har for os som terapeuter, når vi sidder over for en klient, og hvordan vi håndterer og forstår det, der kommer i spil.

 

I løbet af de to dage vil vi gennem oplæg, dialog og øvelser bl.a. få indsigt i og arbejde med:

 • Den seksuelle dannelses indflydelse på det relationelle
 • At arbejde med seksualiteten i det terapeutiske rum
 • Snitflader i terapien
 • Grænser – personlige som faglige
 • Seksualitet og destruktiv adfærd
 • Intimitetens betydning
 • Hvordan sprogliggøres seksualiteten og bliver en del af praksis i terapien?

 

Om underviseren

Specialist i klinisk sexologi, med Nordisk autorisation – og uddannet psykoterapeut fra Hildebrand Instituttet og PIAA, Århus psykoterapeutisk Institut.

Marianne har igennem mange år arbejdet med mennesker med sexologiske problemstillinger. Udover behandlingen i sexologisk Praksis, har Marianne været ansat i socialstyrelsen gennem 10 år, og her arbejdet med mennesker med senfølger af seksuelle overgreb, kvinder i prostitution og mænd der køber sex.

Derudover har Marianne været ansat i CSM. Midt Nord, Center for seksuelt misbrugte, Rådgivningscentret, Center for børn og unge som har været udsat for overgreb, Kvisten – for voksne med senfølger af seksuelle overgreb.

Marianne er tillige en erfaren foredragsholder og underviser. Underviser for Komponent, Århus Universitet, Sexologisk Center i Ålborg og for fagfolk, såsom pædagoger og sundhedspersonale etc.

 

Dato

Torsdag, d. 29. september 2022, kl. 9.00 – 16.00

Tirsdag, d. 30. september 2022, kl. 9.00 – 16.00

 

STED

Silent Mind Circles
Ved Slusen 21
2300 København S

 

PRIS

Medlemmer kr. 2.400
Studie-medlemmer kr. 2.160
Ikke-medlemmer kr. 4.000.

 

Prisen inkluderer morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe/te.

Du betaler med betalingskort ved tilmelding. Se yderligere vilkår og betingelser.

 

 

TILMELDING

Tilmelding senest 12. august 2022.

 

Tilmeld dig ved at trykke “Tilmeld dig her” øverst på siden og udfyld formularen.

 

Arrangementsnummer: 4166

 

AFBUD

 • Du skal være opmærksom på, at du ifølge købeloven har 14 dage til at fortryde din tilmelding til et kursus. Efter 14 dage er din tilmelding bindende, og du hæfter for den fulde kursuspris.
 • Bliver du forhindret i at deltage, skal du melde afbud til Dansk Psykoterapeutforening før den i programmet angivne tilmeldingsfrist. Så returnerer vi kursusprisen fratrukket kr. 450,- til dækning af administration.
 • Ved afbud efter datoen for tilmeldingsfristen er der ingen tilbagebetaling.
 • Din plads kan overføres til en anden deltager uden omkostninger, hvis du melder det til Dansk Psykoterapeutforening senest 7 dage før kursusstart.

 

YDERLIGERE OPLYSNINGER

Dansk Psykoterapeutforening: kontakt@dpfo.dk tlf. 7027 7007