Kontakt og opmærksomhed ind i tidlige ordløse kropslige lag og tilstande – København

Kategori
Dato

Hvor

Silent Mind Circles, Ved Slusen 21, 2300 København S

Underviser

Ulla Rung Weeke

Dette kursus / fyraftensmøde er desværre overtegnet, men du har mulighed for at komme på venteliste ved at sende en mail til kontakt@dpfo.dk

Kontakt og opmærksomhed ind i tidlige ordløse kropslige lag og tilstande

– set i et relationelt neurobiologisk traumeperspektiv

 

v/Ulla Rung Weeke, cand.psych.

 

 

Når vi er små, og de, der skal være større, stærkere, klogere og mere kærlige end os, ikke kan finde ud at være det, bliver vi udsatte, sårbare og rædselsslagen. Også vores biologi knokler og prøver at følge med.

Som beskyttelse drejer og vrider vores kropsvæv sig, forbindelsen til vores organer forandres, blod omløb påvirkes kraftigt, områder kollapser eller bliver smertefuldt spændt og vi er i øget risiko for at blive traumatiseret, og tilstandene blive fastlåst.

De reaktioner, tilstande og (ikke regulerede) tryk sætter sig ofte primært som ordløse oplevelser og tilstande i vores krop, væv, stofskifte i organerne og nerve- og hormonsystem, og de er med til at præge vores hjernes blodgennemstrømning, stofskifte og derved udvikling.

Som foster og de første tre år som nyfødt og barn er vores metabolisme voldsomt forøget. Det betyder, at vi er designet til at gribe alt det, der foregår, og huske det, der er pålidelige gentagelser i vores liv. Jo tidligere, og jo mere udsatte vi har været, jo hurtigere tænder de tilstande igen og igen – også når vi som ældre børn, teenagere og voksne nærmer os noget, der minder de lag i vores væv og biologi om det farlige, uhåndterbare og overvældende.

 

Hvordan bevæger vi de tilstande i kontakt, også i vores voksne tilknytning og hvordan påvirker skam, både den skam, der føles som flovhed, generthed og som i kontakten sætter tempoet ned imellem os og den skam, som er dyb, smertefuld og dødsens alvorlig? Og som ofte forhindre at der er noget, der rigtigt i dybet kan heale i kontakt med andre.

 

På dette to dags kursus vil du blive undervist i:

  • Organiseringen af de inderste overlevelses- og trivselsområder i os, vores stress respons-system samt det kropslige nerve-, hormon- og tilknytningssystem
  • Dannelsen og funderingen af vores personlighed, der dannes og danses med i vores første primære tilknytningsår, herunder også sanseprægninger i undfangelses tidspunktet, embryo-fasen og fosterlivet
  • Hvad er den nødvendige biologiske skamregulering, og hvordan påvirker skamfølelser vores trivsel, kontaktevne og selvværd?
  • Hvordan sanses og genkendes arousal-tilstande – både de højtråbende (kaldet hyper arousal) og de mere dissocerede, tavse, kollapsede og opgivede tilstande (kaldet hypo arousal) i kontakt og relationsarbejdet, både med os selv og i kontakten med andre mennesker?

 

De to dage vil veksle mellem teori, en del kropsøvelser, udmeldinger og erfaringer fra gruppedeltagerne.

 

Om underviseren

Ulla Rung Weeke er cand.psych., kropsterapeut og specialist i psykotraumatologi.

Hun har etableret Skolen for Psykosomatik og har erfaringer i forskellige kropslige behandlingsmetoder med kontakt og fokus på både tidlige traumatiseringer, akutte chok, efterreaktioner og nervesystem.

Er forfatter til bøgerne “Når sygdom forløser” og “At danse med nervesystemet”

 

TID

 

Mandag d. 17. august 2020 kl. 9.30-17.30

Tirsdag d. 18. august 2020 kl. 9.30-16.30

 

STED

Silent Mind Circles, Ved Slusen 21, 2300 København S

 

PRIS

Medlemmer kr. 2.400, studie-medlemmer kr. 2.160, ikke-medlemmer kr. 4.000. Prisen inkluderer morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe/te.

 

Du betaler med betalingskort ved tilmelding. Se yderligere vilkår og betingelser.

 

TILMELDING

Tilmelding senest 29. januar 2020

 

Tilmeld dig ved at trykke “Tilmeld dig her” øverst på siden og udfyld formularen.

 

Arrangementsnummer: 4143

 

AFBUD

  • Du skal være opmærksom på, at du ifølge købeloven har 14 dage til at fortryde din tilmelding til et kursus. Efter 14 dage er din tilmelding bindende, og du hæfter for den fulde kursuspris.
  • Bliver du forhindret i at deltage, skal du melde afbud til Dansk Psykoterapeutforening før den i programmet angivne tilmeldingsfrist. Så returnerer vi kursusprisen fratrukket kr. 450,- til dækning af administration.
  • Ved afbud efter datoen for tilmeldingsfristen er der ingen tilbagebetaling.
  • Din plads kan overføres til en anden deltager uden omkostninger, såfremt du melder det til Dansk Psykoterapeutforening senest 7 dage før kursusstart.

 

YDERLIGERE OPLYSNINGER

Dansk Psykoterapeutforening: kontakt@dpfo.dk tlf. 7027 7007