Kontakt og opmærksomhed ind i ordløse kropslige lag og tilstande

Kategori
Dato

Hvor

VENTELISTE

Beskrivelse

Kontakt og opmærksomhed ind i ordløse kropslige lag og tilstande
– set i et relationelt neurobiologisk traumeperspektiv

 

v/Ulla Rung Weeke, cand.psych.

Når vi er små, og de, der skal være større, stærkere, klogere og mere kærlige end os, ikke kan finde ud af at være det, bliver vi i vores tilknytningslag – udsatte, ubeskyttede og sårbare og med risiko for at blive traumatiseret.

De reaktioner, tilstande og tryk sætter sig primært i den alder som ordløse oplevelser og tilstande i vores krop og væv, og de påvirker stofskifte i organerne og løber af spor i vores nerve- og hormonsystem.

De pres og tilstande er med til at præge vores hjernes blodgennemstrømning, stofskifte og derved udvikling.

Som embryo/foster og de første tre år som nyfødt og barn er vores metabolisme voldsomt forøget. Det betyder, at vi er designet til at gribe alt det, der foregår, spejle og huske det, der er pålidelige gentagelser i vores liv.

Jo tidligere, og jo mere udsatte vi har været, jo hurtigere tænder de tilstande igen og igen – også når vi som ældre børn, teenagere og voksne nærmer os noget, der minder de lag i vores væv og biologi om det farlige, der var så farligt, livstruende, uhåndterbart og overvældende.

Skam løber af de samme kropslige spor, som når noget er farligt og vi stivner.

 

På kurset vil du blive undervist i:

  • Organiseringen af de inderste (tidligste) overlevelses- og trivselsområder i os, vores stress responssystem samt det kropslige nerve-, hormon- og tilknytningssystem
  • Dannelsen og funderingen af vores personlighed, der dannes og danses med i vores første primære tilknytningsår, herunder også sanseprægninger i undfangelsestidspunktet, embryo-fasen og fosterlivet
  • Hvordan sanses, resonerer vi med og genkender arousaltilstande – både de højtråbende (kaldet hyper arousal) og de mere dissocerede, tavse, kollapsede og opgivede tilstande (kaldet hypo arousal) i kontakt og relationsarbejdet, både med os selv og i kontakten med andre mennesker?

De to dage vil veksle mellem teori, kropsøvelser, udmeldinger og erfaringer fra gruppedeltagerne.

 

Om underviseren

Ulla Rung Weeke er cand.psych., kropsterapeut og specialist i psykotraumatologi. Hun har etableret Skolen for Psykosomatik og har erfaringer i forskellige kropslige behandlingsmetoder med kontakt og fokus på både tidlige traumatiseringer, akutte chok, efterreaktioner og nervesystem.

 

TID

Torsdag d. 9. og fredag d. 10. maj 2019

Morgenmad kl. 9.00

Undervisning d. 9. maj kl. 9.30-17.30 og d. 10. maj kl. 9.30-16.30

 

STED

Krogerup Højskole, Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk

 

PRIS

Medlemmer: 2.400 kr., ikke-medlemmer: 4.000 kr., studiemedlemmer: 2.160 kr.

Inkl. morgenmad, frokost, frugt, kaffe og kage begge dage

 

 

 

TILMELDING

OBS! Der er desværre ikke flere ledige pladser på dette fyraftensmøde, men du kan komme på en venteliste. Send en mail til kontakt@dpfo.dk, hvis du ønsker at komme på ventelisten.

Tilmelding senest 28. marts 2019.

Tilmeld dig ved at trykke “Tilmeld dig her” øverst på siden og udfyld formularen.

Deltagerantal: 20

Arrangementsnummer: 4139

 

AFBUD

Du skal være opmærksom på, at du ifølge købeloven har 14 dage til at fortryde din tilmelding til et kursus. Efter 14 dage er din tilmelding bindende, og du har derfor ikke mulighed for at fortryde din tilmelding, men hæfter for betaling af den fulde kursuspris. Vi har dog forståelse for, at du kan blive forhindret. Vi vil derfor ved framelding inden sidste tilmeldingsfrist returnere kursusprisen fratrukket kr. 450,- til dækning af administration. Herefter ingen tilbagebetaling.

 

YDERLIGERE OPLYSNINGER

Dansk Psykoterapeutforening: kontakt@dpfo.dk tlf. 7027 7007