Empatitræthed og udbrændthed hos terapeuter

Kategori
Dato

Hvor

Center for Familieudvikling, Østergade 5 (Strøget), 1. sal, 1100 København K

Underviser

v/ Jette Simon

17 Pladser ledige

Empatitræthed og udbrændthed hos terapeuter – en vej der kan vendes til udvikling

Et 2-dages kursus med den anerkendte psykolog Jette Simon, hvor hun stiller skarpt på en problemstilling, mange terapeuter slås med, men ikke taler højt om.

v/Jette Simon, psykolog samt specialist i psykoterapi og supervision

 

Jette Simon arbejder i disse to dage kærligt med den empatitræthed og udbrændthed terapeuter og professionelle omsorgspersoner undertiden kan mærke, når de dagligt stiller sig til rådighed, som klangbund for andres nervesystemer.

Jette har et særligt fokus på terapeutens egne tilknytningsstrategier, som kan have stor betydning for hvordan man bruger sig selv over for klienten.

Når terapeuter arbejder med klienters tilknytningsudfordringer, er behovet for at være ’tunet’ på klientens emotionelle oplevelse og at skabe et trygt rum for videre udforskningen, en forudsætning for et frugtbart terapeutisk arbejde.

Det kræver et vist niveau af selvregulering for terapeuten at kunne fange klientens frekvens, og at respondere på en måde, der vil facilitere en ny helende oplevelse for dem. Derfor bliver terapeuten nødt til at kende sine emotionelle sårbarheder, og hvor han/hun kan blive ramt, reaktiv, og evt. lukke ned.

I det lys er udbrændthed ikke i sig selv problemet, men i langt højere grad vores relation til det der skaber den, der bliver vores udfordring.

Kursets fokus:

  • Hvordan varetager terapeuten de dybe nærværende møder med klienten uden at blive empati-træt?
  • Terapeutens parallelle processer i arbejdet med traumatiserede klienters nervesystemer.
  • Terapeutens tilknytningsstrategier der har indflydelse for hans/hendes positionering i det terapeutiske arbejde.
  • Hvordan terapeuters tilknytningsmæssige ’blind spots’ kan vendes til ny positiv opmærksomhed og bidrage til dybere terapeutiske niveauer i terapirummet.
  • Teori, demonstrationer og træningssessioner under direkte supervision. Personligt/fagligt arbejde og case-supervision

 

Om underviseren

Jette Simon er psykolog og specialist i psykoterapi og supervision med mere end 40 års erfaring i at arbejde med par og familier. Hun er leder Dansk Center for Emotions Fokuseret terapi (DKCEFT).

I sit arbejde udviser Jette Simon et dybt engagement og stor kompetence i at støtte par, med at udvikle dybe relationer og nære relationer, og i at skabe en atmosfære, hvor tillid, håb og nye muligheder kan vokse.

Som underviser og supervisor har Jette evnen til at skabe et trygt rum for læring og udvikling hvor teori og erfaring forenes. Jette Simon er certificeret af ICEEFT som EFT-terapeut, EFT-supervisor og EFT-træner.

 

TID

Mandag, d. 28. marts 2022, kl. 10.00 – 17.00

Tirsdag, d. 29. marts 2022, kl. 9.00 – 16.00

 

STED:

Center for Familieudvikling, Østergade 5, 1. (Strøget), 1100 København K

 

PRIS

Medlemmer kr. 2.400, studie-medlemmer kr. 2.160, ikke-medlemmer kr. 4.000. Prisen inkluderer morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe/te.

 

Du betaler med betalingskort ved tilmelding. Se yderligere vilkår og betingelser.

 

TILMELDING

Tilmelding senest 28. februar 2022.

 

Tilmeld dig ved at trykke “Tilmeld dig her” øverst på siden og udfyld formularen.

 

Arrangementsnummer: 4162

 

AFBUD

  • Du skal være opmærksom på, at du ifølge købeloven har 14 dage til at fortryde din tilmelding til et kursus. Efter 14 dage er din tilmelding bindende, og du hæfter for den fulde kursuspris.
  • Bliver du forhindret i at deltage, skal du melde afbud til Dansk Psykoterapeutforening før den i programmet angivne tilmeldingsfrist. Så returnerer vi kursusprisen fratrukket kr. 450,- til dækning af administration.
  • Ved afbud efter datoen for tilmeldingsfristen er der ingen tilbagebetaling.
  • Din plads kan overføres til en anden deltager uden omkostninger, såfremt du melder det til Dansk Psykoterapeutforening senest 7 dage før kursusstart.

 

YDERLIGERE OPLYSNINGER

Dansk Psykoterapeutforening: kontakt@dpfo.dk tlf. 7027 7007