Anvendelse af neuroaffectiv forståelse i psykoterapi

Kategori
Dato

Hvor

København

Underviser

v/ Peter Kofoed

9 Pladser ledige

Anvendelse af neuroaffectiv forståelse i psykoterapi

v/Peter Kofoed, psykoterapeut, supervisor, underviser og konsulent

 

Neuroaffectiv udviklingspsykologi er en teori til at forstå personligheds-, følelsesmæssig- og social udvikling ud fra sammenhængen mellem biologi og miljø. Teorien er knyttet op på, at vores hjerne består af forskellige niveauer, som alle har en stor betydning for den måde vi er i livet på og for den måde vi går i samspil med omverdenen på.  Den forstår, at de følelsesmæssige, ordløse og sansede erfaringer, vi får specielt i den allertidligste leveår, har den afgørende betydning for hvem vi er, og hvordan vi går i samspil med vores omverden.

Forskerne mener, at de strukturer, der er dannet i nervesystemet, bestemmer de interaktioner, man kan have med omgivelserne. Er strukturerne umodne eller præget af traumer, gør det vores interaktionsmuligheder mindre udviklende.

Kurset vil indeholde en gennemgang af kernebegreberne og modeller i den neuroaffective forståelse og relatere disse til praktiske anvendelse i psykoterapi. Specielt med sigte på hvilke terapeutiske interventioner, der er hensigtsmæssige i de forskellige positioner i de neuroaffective kompasser, som er udviklet af Susan Hart og Marianne Bentzen.

 

Om underviseren

Peter Kofoed har været i psykoterapeut i 31 år. Han er uddannet på BodyNamic Institut og har specialiseret sig i chok-traume arbejde. Han har sideløbende arbejdet som stresskonsulent og med supervision af psykoterapeuter og personale på behandlingsinstitutioner i 20 år.

Peter har haft sin egen psykoterapeutuddannelse indtil 2011.

Peter er i dag leder af den Neuroaffectiv lederuddannelse og har sin egen supervisor-uddannelse, der integrerer den neuroaffective forståelse i supervision.

 

https://peterkofoed.dk
https://seminarer.dk/uddannelser/neuroaffektiv-lederuddannelse/

 

Forudsætninger

For at have tid til at også at arbejde med terapeutiske interventioner tilrettelægges kurset ud fra den forudsætning, at deltagerne alle har et vist kendskab til den neuroaffective udviklingspsykologis grundstene. Her tænkes på begreber vedrørende tilknytningsteori, afstemning, fejlafstemning og genafstemning, nærmeste udviklingszone og mødeøjeblikke.

Det anbefales at deltagerne også er introduceret til den treenige hjerne, altså de 3 niveauer i hjernen: Det reptile/autonome, det limbiske og det kognitive/præfrontale niveau. Derfor anbefales det, at alle deltagerne har læst Marianne Bentzen: Den Neuroaffective Billedbog 1.

 

TID

Fredag d. 1. april 2022, kl. 10.00- 17.00

Lørdag d. 2. april 2022, kl. 9.00-16.00

 

STED:

København, nærmere sted følger

 

PRIS

Medlemmer kr. 2.400, studie-medlemmer kr. 2.160, ikke-medlemmer kr. 4.000. Prisen inkluderer morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe/te.

 

Du betaler med betalingskort ved tilmelding. Se yderligere vilkår og betingelser.

 

TILMELDING

Tilmelding senest 1. marts 2022

 

Tilmeld dig ved at trykke “Tilmeld dig her” øverst på siden og udfyld formularen.

 

Arrangementsnummer: 4433

 

AFBUD

  • Du skal være opmærksom på, at du ifølge købeloven har 14 dage til at fortryde din tilmelding til et kursus. Efter 14 dage er din tilmelding bindende, og du hæfter for den fulde kursuspris.
  • Bliver du forhindret i at deltage, skal du melde afbud til Dansk Psykoterapeutforening før den i programmet angivne tilmeldingsfrist. Så returnerer vi kursusprisen fratrukket kr. 450,- til dækning af administration.
  • Ved afbud efter datoen for tilmeldingsfristen er der ingen tilbagebetaling.
  • Din plads kan overføres til en anden deltager uden omkostninger, såfremt du melder det til Dansk Psykoterapeutforening senest 7 dage før kursusstart.

 

YDERLIGERE OPLYSNINGER

Dansk Psykoterapeutforening: kontakt@dpfo.dk tlf. 7027 7007