Pia Clementsen genvalgt som formand for Dansk Psykoterapeutforening

|

Kategorier

Nyhed, Nyhed, Pressemeddelelse
Pia Clementsen blev genvalgt uden modkandidater på generalforsamlingen den 18. september 2021. Foto: Jørgen True

Det er fortsat Pia Clementsen, der skal repræsentere Dansk Psykoterapeutforening. Hun blev lørdag genvalgt som formand uden modkandidater på Dansk Psykoterapeutforenings ordinære generalforsamling på IDA Konferencecenter i København. Genvalget gælder for en fireårig periode.

”Jeg er meget glad for endnu engang at få medlemmernes tillid og opbakning til at gå i front som psykoterapeuternes formand. Psykoterapeuter spiller i dag en stor rolle inden for forebyggelse og behandling af danskernes mentale helbredsproblemer – både i det private og offentlige system. Den position ser jeg frem til at styrke yderligere i de kommende år,” siger Pia Clementsen

Pia Clementsen blev første gang valgt som formand i 2019 og har tidligere været næstformand i foreningen og siddet fire år i foreningens bestyrelse. I sine første to år på formandsposten har hun arbejdet målrettet med at professionalisere foreningen – en proces, som blandt andet skal bidrage til at sætte psykoterapeuternes faglighed og kompetencer på den offentlige dagsorden.

”Alt for mange danskere får ikke den rette hjælp til at tackle deres psykiske problemer i tide. Tilbuddene i kommunerne og sundhedsvæsenet er ofte forskellig og uensartet, og især mange børn og unge lider under den usammenhængende indsats. Derfor ligger der en vigtig opgave forude med at styrke det offentlige sundhedssystem til gavn for det stigende antal borgere med psykiske helbredsproblemer i Danmark – en opgave, som psykoterapeuterne både kan og vil være med til at løfte. For eksempel er det oplagt at inddrage vores faggruppe i ordningen om gratis psykologhjælp. Vi ser også frem til at bidrage med løsningsforslag til den kommende 10-års plan for psykiatrien,” siger Pia Clementsen.

Pia Clementsen er 70 år og uddannet psykoterapeut fra Institut for Gestaltanalyse og er cand.phil. i litteraturhistorie fra Århus Universitet. Hun har en lang karriere bag sig fra psykiatrien og flere private og offentlige organisationer, hvor hun har arbejdet med ledelse, udvikling samt forsøgs- og forskningsprojekter inden for det sundhedsfaglige, socialfaglige og arbejdsmarkedspolitiske område.

 

Læs også indlæg bragt i Altinget den 21. september 2021 (kun for abonnenter)