Pia Clementsen i Politiken: Derfor ødelægger mobiltelefonen parforholdet

Formand for Dansk Psykoterapeutforening, Pia Clementsen, er blevet interviewet til Politiken om fænomenet ‘phubbing’ – det at ignorere hinanden til fordel for telefonen, som er et voksende felt inden for forskning i relationer og parforhold.

»Problemet i sin nøddeskal er, at intimitet og nærvær med ens partner er meget mere krævende end at være online på telefonen», siger formanden for Dansk Psykoterapeutforening, Pia Clementsen.

»Mobilen er lettere at være sammen med. Jeg skal ikke investere så meget, som jeg skal for at få noget interessant til at ske mellem mig og min partner. Her skal jeg turde mærke mig selv, tonen og stemningen. Konflikter og ubehagelige følelser lukker man af for, når man har næsen i telefonen«, siger hun.

Problemet med mobiltelefonen som dræber for parforholdet er genkendeligt for parterapeut og psykoterapeut MPF Lise Kramer Schmidt.

»Ni ud af ti af de par, der kommer hos mig, nævner mobiltelefonen som en dræber«, siger hun.

Læs hele artiklen på Politiken her