Dansk Psykoterapeutforening er nu medlem af Netværk for Forskning og Kvalitetssikring af Psykoterapi

Foto: NFKP

 

Dansk Psykoterapeutforening arbejder for at højne kvaliteten og fremme forskningen af psykoterapi i Danmark. Derfor har foreningen nu meldt sig ind i Netværk for Forskning og Kvalitetssikring i Psykoterapi (NFKP)

 

NFKP er en forening, der stimulerer og udvikler forskning og kvalitetssikring af psykoterapeutisk behandling i den offentlige og den private sektor. Psykoterapi som behandlingsmetode har både nationalt og internationalt været præget af stor diversitet og kreativitet, men desværre også af mangel på samordning og stringens. NFKP blev stiftet i 2008 for at råde bod på nogle af disse mangler.

Dansk Psykoterapeutforening har valgt at melde sig ind i netværket for at kunne følge med i den nyeste viden og udviklingen inden for forskning og kvalitetssikring af psykoterapi. Medlemskabet giver også mulighed for at opbygge netværk og samarbejder på tværs af fagligheder samt udvikling af regionale og nationale samarbejdsprojekter. Dette sker blandt andet gennem årlige heldagsmøder med foredrag og diskussioner.

Andre medlemmer af netværket er afdelinger og specialiserede afsnit, som har som opgave at varetage psykoterapeutisk behandling i den offentlige sektor, samt universitetsbaserede institutter.

”Dansk Psykoterapeutforening arbejder for at sikre kvalitetsudvikling af de psykoterapeutiske uddannelser og fremme forskning inden for psykoterapi. Derfor er det altafgørende, at vi som forening følger med i udviklingen inden for området. Jeg ser meget frem til, at vi nu bliver en del af et tværfagligt netværk, som kan bidrage til at styrke vores fag til gavn for de mange danskere, der kan have glæde af psykoterapeutisk behandling,” siger Pia Clementsen, formand for Dansk Psykoterapeutforening.

Dansk Psykoterapeutforening deltager for første gang i NFKP’s heldagsmøde torsdag den 16. maj om nye initiativer på det psykoterapeutiske område.

Privatpersoner med interesse i psykoterapeutisk kvalitetssikring og forskning har mulighed for at søge medlemskab af NFKP.

Du kan læse mere om NFKP på deres hjemmeside her