Mød et bestyrelsesmedlem

Nyhed

I år til generalforsamlingen er der flere af de nuværende bestyrelsesmedlemmer, som er på valg, vi har talt med Clemen Krægpøth om hvordan det er at være med i Dansk Psykoterapeutforenings bestyrelse.

Hvorfor valgte du at stille op til bestyrelsen i Dansk Psykoterapeutforening?
Det er jo efterhånden nogle år siden, men det handler om, at jeg gerne vil have, at psykoterapeuter bliver anerkendt.

Hvordan er det at sidde i bestyrelsen?
Jeg har jo været med en del år efterhånden og det har været en meget spændende rejse. Når man sidder i bestyrelsen, så skal man hele tiden huske, at man sidder der på et mandat, der er blevet valgt på generalforsamlingen. Det vil sige at man har et mål med bestyrelsesarbejdet. Og fordi vi har fået et professionelt sekretariat, skal vi jo ikke planlægge og udføre arbejdet, men vi skal igangsætte det, og det er rigtigt spændende.

Hvordan er det at arbejde med Dansk Psykoterapeutforenings formand Pia Jeppesen og de andre i bestyrelsen?
Det er enormt givende at arbejde med Pia. Hun er visionær og målrettet, og hun har rigtig mange tanker om, hvor foreningen og psykoterapien generelt skal hen. Samtidig er hun også meget hands-on, og hun får virkelig noget fra hånden.

Udover at arbejde sammen med Pia er der jo syv andre bestyrelsesmedlemmer, vi arbejder alle med forskellige temaer inden for psykoterapien og har forskellige baggrunde, det er meget inspirerende og givende. Der har altid være meget rotation i bestyrelsen, men som jeg ser det, er det kun godt, at der hele tiden kommer nye kræfter til.

Hvad laver man når man sidder i Dansk Psykoterapeutforenings bestyrelse?
Vi har mange forskellige artede opgaver, men det kunne eksempelvis være, at få lavet handleplaner ud fra hvad der sker på generelforsamlingen, og så sørger for, at få i gangsat de ting som bliver besluttet. Det væsentligste element er jo, at der også kommer handling bag de ønsker og visioner vi taler om.

Er det svært at være med i bestyrelsen?
Nej det synes jeg ikke det er, man skal huske på, at man sidder der for at udføre et stykke arbejde og, at man ikke sidder der med en eller anden personlig agenda. Noget af det man skal kunne når man sidder i bestyrelsen, er at være med på, at vi ikke altid er enige. Og man skal også kunne være med i de forhandlinger der er.

Er der en stor arbejdsbyrde?
Nej det synes jeg ikke, men det kommer i perioder, og i nogle perioder er der mere end andre. Det kan eksempelvis være, når der er nogle nye idéer som bliver sat i søen, så skal man jo være godt forberedt til bestyrelsesmødet, og det kan man sagtens bruge nogle timer på. Og alt efter hvor man bor henne i landet er der lidt rejsetid.

Skal man være i forskellige udvalg når man er bestyrelsesmedlem?
Nej det skal man ikke, men de fleste er det som regel. Der er nogle poster i forskellige udvalg som bestyrelsesmedlemmerne repræsenterer. Jeg er selv med i det relativt nye kvalitetssikringsudvalg, og tidligere har jeg været med i Etikudvalget.

Hvad får du ud af at være med i bestyrelsen?
Det at jeg er med i bestyrelsen gør, at jeg ser vores fag få større og større betydning i offentligheden, og så får jeg indblik i, at der er begyndt at komme større forståelse for vores faglighed i det kommunale regi, hvor jeg bevæger mig rundt.